Szárazföldi teknős Terrárium, Görög teknős terrárium - Terrárium Készítés kiváló minőségben

Terrárium készítés.eu

Tartalomhoz ugrás

Szárazföldi teknős Terrárium, Görög teknős terrárium

Teknős terrárium
Ezen az oldalon látható terráriumok szárazföldi teknősök számára tökéletes.

- Görög teknős (Testudo hermanni)
- Mór teknős (Testudo graeca)
- Szegélyes teknős (Testudo marginata)
Terrárium

A hüllők közül a legkönnyebben tartható állatok közé tartoznak, és a leg népszerűbbek is. Ennek köszönhetően terráriumban  is tudjuk a természetes élőhelyükhöz hasonló körülményeket biztosítani. Az üveg élei, sarkai csiszoltak a vágási sérülések elkerülése érdekében. A belső üvegek, amik a szellőzőket tartja szintén csiszoltak, hogy az állat se sérthesse meg magát az üveggel. A terrárium toló ajtós felépítése ideális a meleg megtartására, aminek ajánlott mérete 120x60x40. Ennek kivitelezése megfelelő szellőzők kialakításával teszi szellőssé mégis kellően meleggé kedvencünk terráriumát. Elhelyezkedésük, világító testel szerelve, felül kettő, alul egy az ajtók alatt. Anyaguk alul fekete perforált alumínium lemez, felül alumínium szúnyogháló.
A dupla toló ajtó egymásra csúsztatható így mindig megfelelő méretűre nyitható a terrárium. Az ajtók egy mozdulattal kivehetőek, ezáltal a terrárium teljes szélességében nyitottá válik így könnyen tisztítható.

Komplett Terrárium teknösnek
Komplett Teknős terrárium
Terrárium aljzat

Aljzatnak kiválóan megfelel a kókuszrost, melynek előnyei közé tartozik, hogy szagtalan, természetes, nem penészedik. Kereskedelmi forgalomban kókusz "tégla" formában kapható, ami egy kevés áztatás után válik használhatóvá. Az áztatásnál figyeljen az áztató edény megfelelő méretére. Napozó, vagy etető hely, kialakításához lapos sziklák az aljzatba süllyesztése a legjobb megoldás.
Kokusz rost terráriumba
Terrárium háttér

A háttér készítésnél fő szempont, hogy a teknősök mászásra nem használják. Ezézért párkányokra nincs szükség, viszont buvó hely, barlang kialakítás fontos, ahová elvonulnak, ha már kellő képpen felmelegedtek, vagy éjszakára védett helyre húzodnak. A háttér felépítése olyan, hogy az alapterületből minél kevesebbet vegyen el, a minél nagyobb mozgástér érdekében.
A hátfalba növény ültetésre is van lehetőség, ami nagyban növeli a terrárium komfortosságát, és természetességét.
Görögteknős terrárium
Terrárium világítás

A teknős terrárium világítás fontos szerepe a melegítés és az UVB fény biztosítása. A terrárium méretéhez igazított műanyag lámpatest két E27 halogén és egy E27 UVB foglalatot tartalmaz. Két halogén 50w-os izzóval lehet a teknősöknek a kellő meleget valamint a napozás érzését biztosítani. Ezek kipróbált, bevált fényforrások a mérések, tesztelések során 28-30 fokot lehetett mérni a lámpa alatt.
Az UVB izzó segíti a D3 vitamin beépülését, és a kalcium felszívódását, valamint megakadályozza a különböző anyagcsere betegségek kialakulását.
Terrárium Világítás
Terrárium Világitás
Berendezett görögteknős terrárium
Az ár tartalmazza a tolóajtós terráriumot, szellőzőkkel. Háterezés, barlanggal, növényültetési lehetőséggel. Világítás két melegítő  és egy UVB izzóval. Kókuszrost aljzat, etető szikla, növények. Ezeket feljebb megtalálja részletesebben leírva.
Megrendelését leadhatja az alábbi űrlap kitöltésével, vagy kérjen árajánlatot egyedi méretű terráriumra.
Megrendelés leadása
Gyártás megkezdése elött e-mail-ben egyeztetés


Amennyiben egyedi méretre van szüksége kérem kattintson az alábbi gombra.
Vissza a tartalomhoz