Szakállas agáma Terrárium, agáma eldó terrárium - Terrárium Készítés kiváló minőségben

Tartalomhoz ugrás
Kaméleon terrárium
Gekko terrárium
Szakállas agáma
Kígyó terrárium
Teknős terrárium
Agáma terráriumok
Terrárium

Hazánkban leginkább tartott nemek a szakállasagáma (Pogona vitticeps), Henry Lawson szakállasagáma (Pogona henrylawsoni), törpe szakállasagáma (Pogona minor) Az ágámák előfordulási helye az sztyeppés félsivatagos terület, ezért a terráriumát is ehhez igazítva fekvő terrárium a legideálisabb, kivétel a vízi agáma amit álló terráriumban tudunk megfelelően tartani -lásd alább. Mérete az agáma fajtától függően 80x40x40, 100x50x50 illetve végső terráriumnak a 120x50x50 amiben már több állatnak is van hely. A megfelelő szellőzésről itt is gondoskodni kell, aminek a méreténél az egészséges hőmérséklet fenntartását is fontos. Ez agámák esetében nappal 28-35 °C éjszaka 20–22 °C. A szellőzők anyaga  elől fekete alumínium perforált lemez, felül, világítás esetén dupla, -szintén alumínium- szúnyogháló. Az ajtók műanyag sínes toló ajtó ami a könnyebb terrárium tisztítás miatt kivehető.

Szakállas agáma Terrárium
Az alábbi videót elindítva körbejárhatja a terráriumot
Berendezett víziagámaterrárium
Terrárium háttér

Agáma terráriumnál nagyon fontos a megfelelő háttér, mivel jelentős mértékben megnöveli állatunk élőhelyét. Több, kisebb-nagyobb napozó párkányok kialakításával megduplázhatjuk a terrárium méretét. Ezeket a párkányokat előszeretettel használják is a nappali sütkérezésnél. A párkányok alatt pedig kiváló búvóhelyet találnak, ha megrémülnek. A háttér színe inkább világos, mint sötét, általában az okker és árnyalatai, ritkább esetben a vöröses-barna ez szintén a fajtól függ.
Agáma terrárium
Szakállasagáma terrárium
Agáma
Terrárium világítás

Ahogy a háttér úgy a világítás is nagyon fontos agámánk számára. A két melegítő GU10 halogén izzót a párkányokra irányítva nagyon gyorsan felmelegíthetjük azokat, amin állatunk előszeretettel sütkérezik. A háttér felmelegedése "radiátorként" működik, ami a levegő hőfokát emeli. A beépített UVB izzó a nap jótékony hatását szolgálja a kalcium és a D-vitamin felszívódásában. A világítás a terráriummal együtt készül méretre, ami pont rápasszol a terráriumra, és peremekkel akadályozza a lecsúszást.
Agáma terrárium világítás
Agáma terrárium világítás
Kis agáma
Szakállasagáma terrárium
Sziklás agáma terrárium
Agáma terrárium berendezés
Terrárium berendezés

Aljzatnak legjobb választás a kvarc homok, ez hasonlít legjobban az élőhelyéhez. Talaj fűtés esetén nagyon szeretik a hasukat is melegíteni a homokban. A talajfűtő a terráriumon kívül van elhelyezve, így agámánk nem tud belegabajodni, összetúrni és a terrárium tisztítása is egyszerűbb. A fűtő szál olyan formában van elhelyezve, hogy az ne törje el az üveget. A talajfűtő ugyan úgy, mint a világítás, a terrárium méretére készítem. A berendezett terráriumnál nem látszik belőle semmi, csak agámánk élvezi jótékony hatását.
A háttér mellet szükséges a mászható farönk is, ami alatt búvóhelyet is talál, vagy a háttérrel kombinálva alakul ki. Növényeket nem ajánlatos beültetni, mert jóízűen elfogyasztják, és hetente lehet cserélni.

Talajfűtő
Agáma Terrárium talajfűtő
Növényes agáma terrárium
Terrárium talajfűtés
Agáma berendezett terrárium
Megrendelés leadása
Kérem ha YAHOO vagy HOTMAIL cimmel rendelkezik, egyszerű e-mail-t küldjön mert csak azt kapom meg.
Gyártás megkezdése elött e-mail-ben egyeztetés


                                                                                                            
                                                                                                            
Vissza a tartalomhoz