Kaméleon Terrárium, Sisakos kaméleon, Párduc kaméleon - Terrárium Készítés kiváló minőségben

Tartalomhoz ugrás
Kaméleon terrárium
Gekko terrárium
Szakállasagáma terrárium
Kígyó terrárium
Teknős terrárium
Kaméleon terráriumok
Kaméleonja számára itt megtalálja kiváló minőségű terráriumát
Terrárium

A kaméleon terráriumok, úgy nevezett "álló terráriumok" mivel mozgásterük függőleges irányú, valamint szeretnek a magasabban tartózkodni. Méretét tekintve egy kifejlett kaméleonnak minimum 60x40x80 (szélesség x mélység x magasság) terráriumra van szüksége. Minden esetben toló ajtós kivitelben készülnek, melyek a könnyebb karbantartás/tisztítás miatt kiemelhetők. A fogantyúkon ütközés gátlóval, ami az üvegtörés ellen véd. Az ajtó és az oldalüveg találkozásánál élvédő szintén az üveg védelmét szolgálja. A terrárium összeállításához a legerősebb fekete szilikon ragasztót használom. A fekete ragasztó tartósabb és erősebb a színtelennél. Az üveglapok külső és belső élei is le vannak csiszolva, ami véd a sérülésektől, és az üveg is erősebb marad.
A szellőzők a terrárium elején és tetején kapnak helyet a megfelelő légcsere biztosítására. Anyaga minden esetben alumínium, alul perforált lemez, felül szúnyogháló. Méretük megfelelő a levegő cseréjéhez, de nem engedi kihűlni a terráriumot. A világítás alatt szintén alumínium szúnyogháló van, az UVB és a melegítő izzók miatt.
Berendezett kaméleon Terrárium
Terrárium háttér

Mivel a kaméleonok nem úgy használják a hátteret, mint más hüllők, ezért az csak a komfort érzetüket növeli. Ezért a kialakítása is olyan hogy a terrárium légteréből minél kevesebbet foglaljon, de mégis megmaradjon a sziklahatás, párkányokkal és beugrókkal.  A háttérbe ültetett növényekkel még inkább természetesebbé válik a hátterezés.
Álló terrárium
Terrárium háttér
Terrárium aljzat - berendezés

Aljzatnak a legjobban bevált a kókuszrost. Előnye hogy szagtalan, természetes, páratartó, valamint erős nedvszó hatása miatt nincs pangó víz a növények locsolásánál.
Mászóágaknak szőlőtőkét építek a terráriumba, ami kacskaringós növése miatt kiválóan tökéletesen kielégíti kaméleonja mászkálási igényét.
A növények minden esetben élők ami dekor hatása mellett a természetességet is növeli. A nagyobb levelű növényekről, könnyedén lenyalogatják a vizet, igy az itatást is elősegítik. Párologtatásukkal a terrárium megfelelő páratartalmához is hozzá járulnak.

Beépített világítás
Terrárium világítás

Kaméleonunknak megfelelő világításra is szüksége van. A méretre gyártott műanyag házban két darab GU10 halogén melegítő és egy UVB izzó van beépítve. Az UVB a megfelelő kalcium felszívódásához nélkülözhetetlen, a melegítő izzókkal a terrárium fűtését illetve a állatunk melegedését tudjuk biztosítani.
Berendezett terrárium
Berendezett terrárium kaméleonnak
Párduc kaméleon terrárium
Terrárium növények kaméleonnak
Növények párduc kaméleonnak
Megrendelés leadása
Kérem ha YAHOO vagy HOTMAIL cimmel rendelkezik, egyszerű e-mail-t küldjön mert csak azt kapom meg.
Gyártás megkezdése elött e-mail-ben egyeztetés


Sisakos kaméleon terrárium
Ha Ön egyedi méretű kaméleon terráriumot szeretne, kérjen árajánlatot az alábbi gombra kattintva.
                                                                                                            
                                                                                                            
Vissza a tartalomhoz