Szakállas agáma Terrárium, agáma eldó terrárium - Terrárium Készítés kiváló minőségben

Terrárium készítés.eu

Tartalomhoz ugrás

Szakállas agáma Terrárium, agáma eldó terrárium

Agáma terráriumok
Terrárium

Hazánkban leginkább tartott fajok a szakállasagáma (Pogona vitticeps), Henry Lawson szakállasagáma (Pogona henrylawsoni), törpe szakállasagáma (Pogona minor) Az ágámák előfordulási helye az sztyeppés félsivatagos terület, ezért a terráriumát is ehhez igazítva fekvő terrárium a legideálisabb, kivétel a vízi agáma amit álló terráriumban tudunk megfelelően tartani -lásd alább. Mérete az agáma fajtától függően 80x40x40, 100x50x50 illetve végső terráriumnak a 120x50x50 amiben már több állatnak is van hely. A megfelelő szellőzésről itt is gondoskodni kell, aminek a méreténél az egészséges hőmérséklet fenntartását is fontos. Ez agámák esetében nappal 28-35 °C éjszaka 20–22 °C. A szellőzők anyaga  elől fekete alumínium perforált lemez, felül, világítás esetén dupla, -szintén alumínium- szúnyogháló. Az ajtók műanyag sínes toló ajtó ami a könnyebb terrárium tisztítás miatt kivehető.

Szakállas agáma Terrárium
Terrárium háttér

Agáma terráriumnál nagyon fontos a megfelelő háttér, mivel jelentős mértékben megnöveli állatunk élőhelyét. Több, kisebb-nagyobb napozó párkányok kialakításával megduplázhatjuk a terrárium méretét. Ezeket a párkányokat előszeretettel használják is a nappali sütkérezésnél. A párkányok alatt pedig kiváló búvóhelyet találnak, ha megrémülnek. A háttér színe inkább világos, mint sötét, általában az okker és árnyalatai, ritkább esetben a vöröses-barna ez szintén a fajtól függ.
Agáma terrárium háttér
Terrárium világítás

Ahogy a háttér úgy a világítás is nagyon fontos agámánk számára. A két melegítő GU10 halogén izzót a párkányokra irányítva nagyon gyorsan felmelegíthetjük azokat, amin állatunk előszeretettel sütkérezik. A háttér felmelegedése "radiátorként" működik, ami a levegő hőfokát emeli. A beépített UVB izzó a nap jótékony hatását szolgálja a kalcium és a D-vitamin felszívódásában. A világítás a terráriummal együtt készül méretre, ami pont rápasszol a terráriumra, és peremekkel akadályozza a lecsúszást.
Agáma terrárium világítás
Agáma terrárium világítás
Terrárium berendezés

Aljzatnak legjobb választás a kvarc homok, ez hasonlít legjobban az élőhelyéhez. Talaj fűtés esetén nagyon szeretik a hasukat is melegíteni a homokban. A talajfűtő a terráriumon kívül van elhelyezve, így agámánk nem tud belegabajodni, összetúrni és a terrárium tisztítása is egyszerűbb. A fűtő szál olyan formában van elhelyezve, hogy az ne törje el az üveget. A talajfűtő ugyan úgy, mint a világítás, a terrárium méretére készítem. A berendezett terráriumnál nem látszik belőle semmi, csak agámánk élvezi jótékony hatását.
A háttér mellet szükséges a mászható farönk is, ami alatt búvóhelyet is talál, vagy a háttérrel kombinálva alakul ki. Növényeket nem ajánlatos beültetni, mert jóízűen elfogyasztják, és hetente lehet cserélni.

Talajfűtő
Agáma Terrárium talajfűtő
Növényes agáma terrárium
Terrárium talajfűtés
Megrendelés leadása
Gyártás megkezdése elött e-mail-ben egyeztetés


Vissza a tartalomhoz